In ons zorgcentrum vinden we dat vragen en wensen van de bewoner centraal dienen te staan. Dit is eveneens zo in het plannen van de zorg op korte en lange termijn. Op lange termijn noemen we vroegtijdige zorgplanning.

Zoals elke mens uniek is, zal ook deze zorg uniek zijn rekening houdende dat iedereen  recht heeft op de best mogelijke zorg.

Wil de bewoner nadenken en spreken over welke zorg hij/zij nu en in de toekomst nodig heeft? Dan kunnen we in een gesprek vastleggen hoe de bewoner de zorg ziet en wat hij/zij belangrijk vindt.  We engageren ons om de zorg op de wens van de bewoner af te stemmen. Hiertoe gaan we (indien de bewoner ons hiervoor toelating geeft)  in nauw overleg met de huisarts en de aangeduide familieleden.

Deze zorgplanning is een dynamisch proces, waarbij we de bewoner stapsgewijs op zijn/haar ritme begeleiden.

Nadenken over de toekomstige zorg is zeker niet gemakkelijk, maar helpt misschien minder angstig te zijn voor de toekomst.

We streven ernaar om op deze manier én op elk moment, zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wens van de bewoner.

 

Wil je meer weten, surf dan zeker eens naar onderstaande websites

http://www.delaatstereis.be/

http://www.vzpwvl.be/

 

Deze getuigenis bracht Mvr Nadja Maet op het online symposium ‘Palliatieve zorg, vroegtijdige zorgplanning en levenseindezorg in woonzorgcentra’ van de End-of-Life Care Research Group VUB/UGent op dinsdag 15 juni 2021. Dit symposium via 478 computers met verschillende professionelen gevolgd.
Haar getuigenis spreekt boekdelen en we zijn heel fier dat ze hiermee ons Zorgcentrum in Zonnebeke een plaats geeft binnen het Vlaamse Zorglandschap.

https://youtu.be/50TUgZtFpAo